Ukrainian Orthodox Church of Canada



3-го травня 1998. Третя Неділя Пасхи: Жон Мироносиць

Слово Боже: Діянь 6:1-7; Марка 15:43-16:8.

Роздумування про Слово Боже: ВІРА, ЩО ВІДВАЛЮЄ КАМІНЬ ВІД ГРОБУ.

Святі Жони Мироносиці виявили чудову відданість Спасителеві своєю відвагою, коли вони пішли до Його гробу раненько в перший день тижня, не знаючи чи буде їм безпечно та чи матимуть вони доступ до гробу їхнього улюбленого Вчителя, що був загинув так трагічно (як їм здавалося).

Вони проявили три головні чесноти: віру, надію та любов. А ці чесноти всі поєднані. Жодна з них не існує без других. Вони - справжні ціннощі. Вони перетворюють наше щоденне життя від сумного та сірого животіння на життя переможне та радісне. Вони дають нам силу. Походять вони від Всемогучого Бога. Це ж Він вкладає їх у наші серці, наші уми та наші душі.

Чи маємо ми випробовування в нашому житті? Чи в нас важкий камень прикриває гріб нашої розпуки? Треба нам відкотити цей камінь і побачити, через Божу ласку та благодать, як кожна розпука стає стопою до Неба, коли ми знаходимо, що ми можемо постійно надіятись на Бога, на справжнє Джерело всього добра.

Добра вістка в тому, що в нас уже є цей дар віри, яку знайшли Жони Мироносиці. Ця віра відкотить камінь від дверей гробу, коли ми проявлятимемо відвагу, яка походить від надії та любові. Але ми не будемо цього знати доти, доки ми не встанемо з нашого ліжка розпуки та не звернемо свої стопи до того сумного й страшного гробу.

Та коли ми дійдемо до нього ми знайдемо цю радість: камінь уже відвалений і нас вітає Воскреслий Христос переможним привітом: "Радійте!"

Свящ. Ігор Юрій Куташ, Настоятель